Kalendáře a diáře od DEBRA ČR opět pomáhají

Rozhodli jsme se navázat na loňskou spolupráci s organizací DEBRA ČR a podpořit opět její činnost prodejem kalendářů a diářů na našich prodejnách ROSSMANN.

V České republice žije stovka lidí, kteří se narodili s nemocí motýlích křídel. Jedná se o závažné poškození kůže, která se tak stává velmi křehkou a zranitelnou. Děti od útlého věku trpí obrovskými bolestmi a bojují s řadou vážných zdravotních problémů. V tomto nelehkém údělu je jim a jejich rodinám velkou oporou specializované lékařské centrum v Brně a taktéž organizace DEBRA ČR, neboť společně hledají vhodné cesty, jak jim život co nejvíce usnadnit. Již 7 let vydává DEBRA ČR osvětový kalendář, z jehož prodeje je věnována celá část výtěžku na podporu nemocných. Cílem projektu je šíření osvěty o tomto onemocnění a zároveň pomoc nalézt cestu z izolace, do které se pacienti často kvůli své vzácné chorobě dostávají.

Patronkou letošního kalendáře je herečka Jitka Čvančarová, která se při jeho tvorbě sešla s řadou dalších výjimečných osobností - Jiřím Bartoškou, Bárou Basikovou, Annou Geislerovou, Danem Bártou, Terezou Voříškovou, Davidem Krausem, Liběnou Rochovou, Radkem Jarošem, Tomášem Sedláčkem, Pavlínou Němcovou, Barbarou Nesvadbovou a Musou.  Všechny tyto tváře jsou zde zvěčněny na snímcích držitelky ocenění Czech Grand Design, fotografky Bet Orten. Díky výtvarnému pojetí Jana Pavlackého do portrétů vložili vlastní svědectví o lidech s nemocí motýlích křídel.

Kalendář je věnován ženě, bez níž by léčba lidí s nemocí motýlích křídel v Česku nikdy nebyla na takové úrovni jako dnes, prim. MUDr. Haně Bučkové, PhD. Zakladatelce specializovaného Klinického EB centra v Brně a lékařce, která se celý svůj život věnuje dennodenní péči o pacienty s touto nevyléčitelnou chorobou.

Tyto krásné charitativní kalendáře a diáře na rok 2017 jsou k dostání pouze v síti drogerií ROSSMANN po celé ČR a v dobročinném eshopu DEBRA: http://www.debra-cz.org/dobrocinny-eshop. Jejich koupí pomůžete lidem s nemocí motýlích křídel.

 

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat

  • Darujte o Vánocích dvojnásobnou radost

    Pokud jste letos ještě nestihli nakoupit všechny dárky, nevěšte hlavu. Máme pro vás tip na dárky, kterými uděláte dvojnásobnou radost. Zkuste do každé...

  • Dárky dělají Vánoce

    Dárky, dárky, dárky. Vánoce jsou prostě o nich a neříkejte, že nejsou. Dřív než víme, co kupovat, máme většinou jasno, koho chceme obdarovat. O dárcích jsem již psala v jiném ...

  • Národní potravinová sbírka 2016

    Pro jednoho běžná věc, pro druhého vzácnost....

  • Národní potravinová sbírka 2017

    Již druhým rokem se naše společnost připojuje k organizacím, ve kterých se uskuteční Národní potravinová sbírka. Darujte jídlo těm, kterým schází! - t...