Společně opět pomůžeme potřebným

Již třetím rokem se naše společnost připojuje k organizacím, ve kterých se uskuteční Národní potravinová sbírka. Darujte jídlo
a drogerii těm, kterým schází! - tak zní slogan letošního 6. ročníku - akce dává možnost projevit lidem solidaritu s těmi, kterým nezbývá dost prostředků na základní potraviny či drogistické zboží. Nákupem mohou nejen pomoci, ale současně ukázat, že si uvědomují, že jsou mezi námi lidé v tíživé životní situaci.

Národní potravinovou sbírku, která se koná v sobotu 10. listopadu 2018, organizuje Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank (ČFPB), Charitou ČR, NADĚJÍ a Armádou spásy (AS). Do letošního ročníku se zapojí více jak 680 prodejen z celé republiky, poprvé rovněž Klub svobodných matek, na realizaci sbírky se podílí také řada neziskových organizací a tisíce dobrovolníků. NPS pomůže zejména v nelehké životní situaci matkám samoživitelkám a osamělým seniorům, ale navíc také lidem v azylových domech a dalším potřebným.

Princip akce je jednoduchý. Stačí, když v tento den nakoupí zákazníci základní hygienické potřeby nebo trvanlivé potraviny v našich obchodech a odevzdají je přímo na místě do připravených označených nákupních košíků. Darovat mohou kromě trvanlivých potravin například prací prášky, prostředky na mytí nádobí, výrobky osobní hygieny (jako jsou třeba šampony, mýdla a zubní pasty) a dětské potřeby. Záleží na nich.

Budeme velice rádi, pokud na nákup zavítáte i vy a podpoříte spolu s námi dobrou věc!

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat