Pomáhejte společně s námi těm nejmenším dětem

Společně se značkou Pampers a rodičovskou organizací Nedoklubko jsme se zapojili do projektu na pomoc těm nejmenším a nejzranitelněj- ším předčasně narozeným dětem. Podle aktuálních statistik se u nás ročně narodí 8,3 % dětí předčasně. Každý rok se jedná o 9 000 malých bojovníků s porodní váhou mnohdy pod 1 000 gramů. Tato nejmenší a nejzranitelnější miminka potřebují velmi citlivou, láskyplnou a jemnou péči. Společnost Procter & Gamble již v České republice představila novou plenečku řady Pampers Preemie Protection v nejmenší velikosti P3, kterou věnuje předčasně narozeným dětem zcela zdarma prostřednictvím dvanácti specializovaných perinatologických center. Nyní můžete pomoci těm nejmenším i vy!

Za každou plenku Pampers (bez ohledu na produktovou řadu), kterou zakoupíte v období od 1. srpna do 30. září 2018 v prodejnách ROSSMANN, dodá Pampers jednu plenku Preemies pro předčasně narozené děti. „Zároveň věnujeme i částku až jeden milion korun na podporu rodičovské organizace Nedoklubko pomáhající předčasně narozeným dětem a jejich rodinám a na nákup nezbytně nutných pomůcek pro předčasně narozená miminka v rámci perinatologických center v České republice“, doplňuje Michala Centnerová, manažerka značky Pampers. Perinatologická centra si tak budou moci pořídit například dětské váhy, zvláštní postýlky, klokánkovací křesla a další speciální vybavení. Slavnostní předání šeku proběhne 9. listopadu 2018 na pražském Žofíně u příležitosti Světového dne předčasně narozených dětí.

Hlavní výhody plenečky Preemies

Plenečky Pampers Preemies mají jemné a pružné manžety, které zvyšují pohodlí každého miminka a zároveň umožňují celoplošné upevnění a absorbují tekutinu stejně v přední i zadní části. To dává zdravotním sestřičkám možnost zavedení hadiček a tvoří prostor pro další lékařské úkony. Znamená to, že sestřičky již nemusí větší plenky stříhat ani překládat tak, aby je mohly použít pro ta nejmenší miminka. Plenečky Pampers Preemies zároveň respektují tvar tělíčka předčasně narozeného miminka a obsahují úzké, přesně tvarované jádro, které napomáhá polohování pro optimální vývoj kyčlí.

To, že se plenečky Pampers Preemies dostávají i do specializovaných center v České republice je zásluhou i rodičovské organizace Nedoklubko. „Společně s rodičovskou organizací Nedoklubko vzniká celá řada zajímavých projektů a ještě více mě těší, že jsme inspirovali i ostatní. V rámci představení plenečky Pampers Preemies ve velikosti P3 se k nám přidala třeba fotografka Lucie Robinson, aby nám pomohla myšlenku zachytit a uchovat na sérii velmi expresivních fotografií. Podpořila nás i talentovaná zpěvačka a půvabná Česká Miss Jitka Boho. V takových chvílích víte, že to, co děláte, má zcela konkrétní smysl, a společně můžeme udělat svět zase o trochu lepší… pro miminka, rodiče, lékaře. Jsme tu od toho, abychom jim pomohli a zároveň poděkovali za to, co dělají“, uzavírá Michala Centnerová.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat