Posíleni výzvou GCC kráčíme dál za zdravějším já

Změnit či upravit životní styl není jednoduché. Všude kolem se píše a mluví o tom, že bychom měli zdravě a pravidelně jíst, více se hýbat, méně se stresovat, dopřát si kvalitní spánek. Stíhat to vše po a při práci, rodině a mít čas i na oddych a své koníčky je někdy umění. To, že to nejde a že to zdaleka není tak jednoduché, je však často jen naše výmluva, proč jsme doteď nezačali nebo nevydrželi.

100denní virtuální cesta kolem světa

Když jsme na květnové konferenci viděli lidi z Global Corporate Challenge zaníceně mluvit o tom, jak se všichni zaměstnanci díky jejich iniciativě vzájemně motivují k většímu pohybu, bylo nám hned jasné, že do toho chceme jít. Prvotní nadšení vystřídaly obavy, zda se vůbec někdo z naší firmy zapojí. V rukávu jsme však měli eso v podobě zapsání našeho týmu, a tak jsme vyšli s kůží na trh. Naše obavy však byly zbytečné. Výzva oslovila všechny. Zapojili se zaměstnanci centrály, skladu
i prodejen. Naše společnost tak díky nim měla skvělé zastoupení 7 týmů. Prostřednictvím GCC procestovali téměř půlku světa.

Sláva vítězům

Vítězem se stal tým ROSSMANN_Q, parta lidí ze skladu v Úžicích ve složení: David Krampera, Denisa Šrettrová, Lenka Nedvědová, Lýdia Pálková, Světlana Šošková, Světlana Valentová a Tomáš Meisner. Z výchozí stanice Tokio doputovali až do německé Postupimi s neuvěřitelným počtem 12 310 158 kroků. A proč se rozhodli zapojit do této akce? Na to nám odpověděl kapitán vítězného týmu David Krampera.

Co vás vedlo k přijetí této virtuální výzvy? 
Vstup do projektu GCC byla spíše hříčka osudu, neboť první informaci o tomto projektu jsem pročetl jen letmo. Při kontrole pošty na mě vyskočil i e-mail
o GCC.  Čím více řádků bylo přečteno, tím více mě tento projekt zajímal. Po zjištění všech podrobností bylo založení týmu rychlé.

Byl jste jako kapitán i tahounem týmu? 
Bylo hezké vidět, že každý člen týmu byl tahounem v jiných fázích hry.

Vidíte na sobě teď po skončení nějakou změnu?
Já si lépe hlídám spánek. Spíše bylo fajn vidět, jak tato hra byla zpestřením pracovních dní.

Motivoval vás tento projekt? Jakým způsobem se budete nadále věnovat zdravějšímu životnímu stylu?
Pro mě GCC bylo zajímavá a zábavná forma, jak týmově hrát a změnit životní styl. Delší dobu se snažím věnovat zdravějšímu životnímu stylu a GCC mi jen dalo náboj pokračovat dále.

Kromě dobrého pocitu z vítězství pro vás firma připravila malý dárek. Máte už nějakou konkrétní představu, jak využijete poukaz na zážitky?
Cena je velké překvapení. Čekal jsem čokoládu J. Musím si řádně rozmyslet, jaký zážitek vybrat. Ostatní z týmu mají již konkrétnější představu: jízda Hummerem, tandemový seskok padákem a luxusní masáž.

Čest poraženým

Nejen vítězný tým, ale všichni zapojení mohou být na sebe právem pyšní. Kromě zlepšené kondice a pozitivních zdravotních efektů si osvojili nový režim, který jim pomůže dál na cestě za zdravějším já. Navíc to byla velká legrace, shodují se všichni. Mít kolem sebe dalších šest nadšenců, kteří zaníceně básní o tom, jak se zlepšili během víkendu a co všechno podnikli, zaručeně zvedne z gauče i toho největšího lenivce. A hnala je také touha poznávat nová města. Naši kolegové nikdy neprocestovali tolik, jak za poslední tři měsíce. Každý ušlý krok, ušlý a uplavaný kilometr či jinak vynaložená aktivita jim totiž odkrývala nové a zajímavé kouty světa. Kromě zlepšené fyzické kondice také oprášili své znalosti zeměpisu a rozšířili své obzory. 

Společná virtuální cesta je u konce a teď nastupuje osobní boj každého ze zúčastněných. Nevzdat se a pokračovat v pravidelném pohybu, plnohodnotnější stravě a kvalitním spánku. A třeba něco z toho přenést také na své kolegy, členy rodiny a přátele.  Já se rozhodně zlobit nebudu. 

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat

  • Sexuální pilíř vztahů

    Ač věřím, že by se o sexu mělo méně mluvit a více jej provozovat, rozhodla jsem se napsat na toto téma článek. Setkávám se totiž poměrně často s lidmi...

  • Nemoc jako informace

    Zkusme se na chvíli podívat na nemoc (ať už fyzickou, či psychickou) jako na něco, co nám má v životě pomoci. Podívejme se na ni jako na skutečnost, která nás má něco naučit, ...

  • Nepřemýšlej, vyraž!

    V době nekonečné nabídky zaručených tipů a receptů na život pro sebe hledáme jen to nejlepší. Týká se to i naší životosprávy. Neuspokojení střídáme různé školy a přístupy, pře...

  • SÍLA TĚLA A MYSLI: Mozek chce, abych se hýbal!

    Pravidelný pohyb a psychická vyladěnost. Nerozlučná dvojka. Nevím úplně přesně, co se v mém mozku v těch chvílích děje, ale mám vyzkoušené, že to fung...