Vraťte stromům korunu

Kdo by nechtěl žít v hezkém a zdravém prostředí, dýchat čistý vzduch a těšit se z přírodních krás. Jenže ne každý člověk si uvědomuje, že pro splnění takového přání je třeba něco udělat. Nečekat, až co ostatní, ale přičinit se sám. Někdy taková pomoc spočívá i v maličkostech. Můžete se třeba zapojit do projektu Vraťte stromům korunu, který právě probíhá v síti drogerií ROSSMANN ve spolupráci se společností Henkel divize Beauty Care ČR.

Stromy obvykle vnímáme jako přirozenou součást našeho životního prostředí. Většina z nás ráda vyhledává místa, jako jsou lesy a parky. Cítíme se tam dobře, zeleň nás uklidňuje a nabíjí energií. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaký význam vůbec stromy mají? Tyto ostrůvky zeleně vytvářejí kyslík, pohlcují prach a škodliviny, osvěžují vzduch, chrání nás před větrem a povodněmi, zabraňují erozi půdy, jsou domovem pro zvířata, tlumí hluk, snižují stres, umožňují nám vnímat krásu a mají jistě i mnoho dalších předností. Přesto stromů postupně ubývá a naše životní prostředí se tak postupně zhoršuje.

Věděli jste, že na naší planetě je každým rokem zničeno asi 6,5 miliardy stromů? Důvodem tohoto obrovského úbytku zeleně je nejen kácení a těžba dřeva, ale svůj podíl na něm mají také požáry a přírodní katastrofy. Ekologové bijí na poplach a tento globální problém se proto podařilo zpomalit, přesto je poměr mezi nově vysazovanými stromy a těmi vykácenými stále vysoký. Platí přitom pravidlo, že čím méně bude na Zemi stromů, tím bude zranitelnější a spolu s ní také vše živé. Stromy v tropických deštných pralesích asi nikdo z nás nezachrání, přesto můžeme k výsadbě nových stromů přispět. Je to jednodušší, než si myslíte.

Stačí zajít na nákup

Do drogerie chodí nakupovat snad každý z nás. A je to právě nákup kosmetických výrobků, jehož prostřednictvím můžete přispět ke zlepšování výsadby stromů. Společnosti ROSSMANN a Henkel se totiž dohodly na spolupráci a vymyslely projekt na podporu výsadby stromů. „Udržitelnost je jednou z priorit a základních hodnot naší společnosti. Proto podporujeme myšlenku, že výkon podnikání výrobců a prodejců spotřebního zboží má být veden trvale udržitelným a společensky odpovědným způsobem, který je citlivý k přírodě,“ uvedla Radka Šimánková, marketingová manažerka Henkel Beauty Care ČR.

   

Jak to funguje?

Princip je velmi jednoduchý. Stačí si v období od června do konce září zakoupit v kterékoli drogerii ROSSMANN výrobky značek Schwarzkopf, Fa, Syoss a Vademecum. Z každého prodaného výrobku pak Henkel věnuje korunu na výsadbu nových stromů v lokalitách, které se nalézají v okolí obcí, v nichž se nacházejí prodejny ROSSMANN. V plánu je přitom vybrat peníze na výsadbu přibližně dvou set nových stromů, přičemž náklady na výsadbu jednoho stromu jsou 850 Kč. Při nákupu hledejte výrobky označené logem, které najdete také na regálech a dalších místech v prodejnách. Samozřejmostí je, že se výrobky ani o haléř nezdraží. Více informací hledejte na www.vrattestromumkorunu.cz, www.rossmanninspiruje.cz nebo na www.sazimestromy.cz.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat