Naši dobrovolníci opět v akci

Již počtvrté jsme se zapojili do Mezinárodního dne firemního dobrovolnictví Give & Gain Day, jehož organizátorem je Byznys pro společnost. Letošní již 9. ročník proběhl v pátek 17. 5. 2019 a přihlásilo se do něj bezmála 800 dobrovolníků z 27 firem. Pomocnou ruku podali 73 veřejně prospěšným organizacím, kde strávili dohromady přibližně 6 400 hodin. Rok od roku tato čísla stoupají a potřebu pomáhat má čím dál tím více zaměstnanců. Z rossmannských řad se našlo celkem 20 dobrovolníků, kteří se rozhodli jeden den věnovat této bohulibé činnosti. Kolegové a kolegyňky z centrály si rozdělili celkem 5 pražských neziskových organizací. Pomáhali, jak to jen šlo - natírali lavičky, upravovali zahrady, myli okna, pracovali na vinohradu v Botanické zahradě hl. města Prahy, zvelebovali zahradu pro děti z Kojeneckého ústavu při FTN a čistili výběhy v záchranné stanici v Malé Chuchli.

Děvčata z HR se vydala do Domova pro seniory Háje v Praze 4. Na zahradě se našlo práce mnoho - hrabání listí, pletí záhonů, sázení nových rostlinek. Nám se je podařilo zachytit, když pečlivě natírala lavičky pro místní klienty. „Projektu Give and Gain Day se účastníme již potřetí. Vybíráme si takové organizace, kde můžeme pracovat venku a je za námi během dne vidět jasný výsledek. Máme možnost si popovídat se zaměstnanci a dozvědět se více o jejich práci. Bereme to i jako náš interní „outdoor“. Takže děkujeme, že nám to ROSSMANN umožňuje,“ uvedla děvčata.

Práce nejen šlechtí, ale i sbližuje. O tom, jak vypadá práce týmu, ví své oblastní manažeři. Ti vyrazili do záchranné stanice v Malé Chuchli a pomáhali mýt okna, čistit zdejší výběhy pro zvířata atd. Po práci zbylo i dostatek času na malé „potěšení“ s místními lesními zvířátky. „Den strávený dobrovolnickou pomocí ve Stanici pro ohrožené druhy zvířat v pražské Chuchli se mi velice líbil a z ohlasů mých kolegů, kteří měli z této akce stejný pocit, vím, že to byl skvělý den. Dobrovolničení  jsme s mým týmem pojali jako jakýsi teambuilding, to byl i prvotní impuls se do akce zapojit. Chtěli jsme si jako tým užít společný den venku na čerstvém vzduchu a pomoci tam, kde je to potřeba. Organizace, pro kterou jsme se rozhodli, byla velice dobrou volbou. Její zaměstnanci byli velice mile překvapeni, že i jejich stanici se rozhodl někdo pomoci. Vše bylo skvěle připraveno, celý den probíhal bez nejmenší chybičky. Byl za námi vidět krásný výsledek práce a ještě jsme měli v poslední hodině možnost se něco o místních zvířatech dozvědět a nakrmit je. Za mě má tato akce, pokud je to v tomto pojetí, rozhodně smysl a rádi se jako tým opět zapojíme i příští rok,“ řekl Marek Těthal, ředitel prodeje.

Jelikož se nám tentokrát tato akce kryla s posledním dnem naší právě probíhající charitativní kampaně Dejme úsměv dětem, účast nebyla tak velká, jak jsme doufali. Ale i tak si moc vážíme pomoci všech zúčastněných a věříme, že v příštím ročníku se k nám přidají i ostatní členové našeho rossmannského týmu.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat