Dárky dělají Vánoce

Dárky, dárky, dárky. Vánoce jsou prostě o nich a neříkejte, že nejsou. Dřív než víme, co kupovat, máme většinou jasno, koho chceme obdarovat. O dárcích jsem již psala v jiném článku, kde jsme vás chtěli inspirovat k nákupu těch smysluplných. Posledním článkem tohoto roku bychom vás rádi inspirovali k tomu, že obdarovat můžeme i celkem neznámé lidi. Vyzkoušejte to! Je to krásný pocit, který si užijete!

Vánoce jsou krásným obdobím, kdy se mnohem víc než kdy jindy projevuje chuť pomáhat druhým. Ne každý má totiž někoho, kdo by na něj s dárkem myslel. Nebo naopak jsou tady milující lidé a rodiny, které by si moc přáli obdarovat své děti, rodiče, známé a kamarády, ale bohužel si to nemohou dovolit. Přiznejme si, že Vánoce dnes zdaleka nejsou levnou záležitostí. Pořád vás hřeje u srdce nutkavý pocit pomáhat? Skvěle, přispějte vytvořením vánoční atmosféry pro lidi v nouzi.

Darujte Vánoce

Máme rádi hezká slova, no máme za to, že skutky jsou o trochu víc inspirativní, a proto jsme se také rozhodli pomoci. Inspirovali jsme se projektem Krabice od bot a zorganizovali podobnou celofiremní akci – Darujte Vánoce. S cílem připravit vánoční dárky pro děti z Klokánků jsme se obrátili na naše zaměstnance s prosbou o pomoc. Každý máme doma hezké věci, které z různých důvodů nepoužíváme, jsou nám malé, děti z nich vyrostly, koupili jsme si nové nebo jen v záplavě těch dalších na využití dané věci nemáme prostor. Co lepšího s nimi udělat, než je vrátit znovu do oběhu a věnovat je někomu, kdo z nich bude mít užitek i radost.

Děkujeme všem zaměstnancům

Akce se vydařila a nás nesmírně těší, že nás v tom kolegové nenechali samotné. Během dvou týdnů se podařila nasbírat obrovská kopa balíčků. Přispěli všichni - zaměstnanci prodejen, skladu i centrály. V pátek 11. prosince se tak mohla vydat dvě plná osobní auta a dodávka dárků ze skladu směrem Klokánek Štěrboholy, kde se dárky slavnostně předávali do rukou předsedy Fondu ohrožených dětí. Málem se mu všechny ty balíčky nevešly do kanceláře. Jeho upřímné dojetí i všech zdejších pracovníků nás zaskočilo, potěšilo a nabilo energií na několik dalších dnů. Asi nikdo z přítomných nečekal, že akce nabere takových rozměrů. Nadšené ohlasy zaměstnanců a radost z toho, že se mohou přímo podílet a přispět svou troškou, v nás  ještě více umocnily dobrý pocit z celé akce a potvrdily, že inspirace dává smysl.

Dárky byly přerozděleny do všech 17 Klokánků po celé republice a čekají, až je Ježíšek na Štědrý den nadělí dětem pod stromečky. Věříme, že splní svůj účel a všem obdarovaným udělají radost. Věříme také, že jsme pomohli našim zaměstnancům vytřídit staré a nepotřebné věci, které se jim válely doma, vnesli jsme jim dobrý pocit a kousek klidu do duše a i díky tomu všichni prožijeme malinko hezčí svátky.

Svátky jsou sice o dárcích, ale mají být hlavně o pokojné atmosféře, lidech, se kterými je trávíme a způsobu, jak je trávíme. Věnujme proto všem svým blízkým i lidem, které neznáme, letos kromě dárků také pocit, že jim na nás záleží, kousek svého času, úsměvu a porozumění.

Šťastné a veselé! :-)

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat