Druhý ročník Vraťte stromům korunu právě začíná

V loňském roce společnost ROSSMANN ve spolupráci s Henkel divize Beauty Care ČR uspořádala kampaň nazvanou Vraťte stromům korunu. Společně podpořili neziskovou organizaci Sázíme stromy, která díky získaným finančním prostředkům z prodeje výrobků Henkel mohla zasadit 226 vzrostlých stromů v 10 vybraných lokalitách po celé České republice.

Zeleň je důležitou součástí měst, krajiny kolem nás a zásadně ovlivňuje kvalitu našeho života. Čím dál tím častěji se hovoří o výsadbě nových stromů, které mají pozitivní vliv na ochlazování měst v parných dnech a pomáhají zmírnit globální oteplování. Přispět k výsadbě nových stromů a pomoci zlepšit úroveň životního prostředí teď může každý z nás. Zapojte se i vy do druhého ročníku kampaně Vraťte stromům korunu a společně překonejme hranici 300 nově zasazených stromů.  

V období od 17. 7. do 10. 9. 2017 nakupte v kterékoli prodejně ROSSMANN výrobky značek Schwarzkopf, Fa, Syoss, Vademecum, Palette, Taft, got2be, Ultime, Gliss Kur, Natural & Easy, Live Color, Perfect Mousse  či Schauma. Z každého prodaného kusu bude věnována 1 Kč na výsadbu nových vzrostlých stromů v lokalitách po celé naší zemi.

V minulém ročníku kampaně Vraťte stromům korunu vysadila svůj první strom Vendy z Písku. O svoji zkušenost a zážitek se s námi podělila.

Miluji přírodu a každou volnou chvilku vyrážím s mým mužem do lesa načerpat ztracenou energii. Když jsme po letech hledali místo pro náš společný domov, bydlení mimo velkoměsto byla jasná volba. Byť nám to práce bohužel nedovolila, tak jsme srdcem stále Jihočeši a rádi se sem vracíme. A proto, když se naskytla možnost pomáhat jako dobrovolníci při sázení stromků v Malenicích, neváhali jsme ani minutu. Ani zprvu pošmourné ráno nám nezabránilo vyrazit na jih a vydat se zkrášlit tento krásný kout naší země. Sešlo se nás skutečně mnoho – v čele akce byl pan starosta a se slečnou Míšou z organizace Sázíme stromy, místní i přespolní nadšenci s dětmi, o nevšední zábavu se navíc postarali i zdejší psi, kteří dováděli na stráni, kde jsme sázeli vzrostlé keře a stromky. V dětství mě děda brával s sebou na zahradu, když vykopával staré stromy, ale nikdy mě k tomu nepustil. První strom jsem si vysadila až teď a byl to opravdu neobyčejný zážitek. Kolik dřiny se za tím skrývá, to si nikdo neumí představit. Musí si to zkusit na vlastní kůži každý sám. Jak se říká, zasadit strom, postavit dům a zplodit syna – s manželem máme tedy ještě co dohánět. Ale někde se začít musí :-) 

Moc mě těší, že společnosti ROSSMANN a Henkel přišly s tímto úžasným nápadem. Je vidět, že nejen zisk je jejich hlavním cílem, ale záleží jim i na místě, kde žijeme. 

A co vy? Vedl vás někdo k lásce k přírodě? Zapojte se do projektu Vraťte stromům korunu a napište nám svůj příběh.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat