Seed bomby útočí na šeď velkoměst

Darovat někomu hlínu? Zdá se vám to směšné či dokonce troufalé? My jsme to zkusili. A vcelku ve velkém. Účastníci ostravského TEDxu si kromě inspirace a radostí nabité atmosféry z akce odnesli také seed bomby od KOKOZy a ROSSMANNu. Seed bomby útočí na šeď velkoměst a vdechují jim více života a zeleně. Na ostravském TEDxu tak nesměly rozhodně chybět.

Nápad zazelenit naše města pochází z dílny KOKOZy, společensky prospěšného podniku, který propaguje kompostování a pěstování ve městě. Na šeď českých velkoměst útočí rovněž budováním komunitních zahrádek, pořádáním eko-workshopů, kde se mimo jiné občané učí, jak kompostovat a že to lze i na sídlišti.

Poprvé jsme se potkali při výrobě seed bomb pro brněnský TEDx. Pro velký úspěch
a smysl, který tam vidíme, jsme se rozhodli seedbomby poslat i do Ostravy. Nenápadná krabička ukrývá pět hliněných kuliček, které můžete zasadit kdekoliv se vám zamane. Třeba na náměstí, sousedově dvorku, nedaleko kanceláře či před obchodem. Sázet můžete klidně i na své zahrádce nebo na balkoně. Každé balení seedbomb obsahuje totiž různé druhy bylinek či květů. Stačí rozbalit, zahodit, počkat na to, co z toho vyroste a pak už jen sklízet.

A kde vybouchly ty vaše seed bomby? Odpálili jste je přímo na TEDxu, nebo si je šetříte na jinou příležitost? Podělte se s námi o to, komu jste prostřednictvím nich udělali radost.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat