Jsou děti, které se před snídaní umýt nemohou…

…tak zní naše letošní výzva k nákupu v rámci celostátní sbírky potravin a drogerie, která je organizována Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu, Asociací společenské odpovědnosti, Charitou Česká republika, Armádou spásy, spolkem NADĚJE, Slezskou diakonií a rovněž s obchodními řetězci Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, Tesco, Rohlik.cz a ROSSMANN.

Sbírka se letos uskuteční v sobotu 23. 11. 2019 po celé ČR.

Do potravinových sbírek se zapojujeme každoročně, neboť pomoc druhým vnímáme jako součást naší DNA. Nejen potraviny hrají v životě důležitou roli, ale i taková "drobnost" jako drogistické produkty jsou pro nás nezbytné a neumíme si bez nich představit jediný náš den. Jsou však mezi námi lidé, kteří si tyto věci denní potřeby koupit nemohou.

Jelikož jsme drogistický řetězec a chceme na tuto problematiku upozornit, rozhodli jsme tímto směrem zaměřit i naši letošní výzvu "Jsou děti, které se před snídaní umýt nemohou". V dnešním hektickém světě jsme všichni rádi za každou volnou chvilku, za čas strávený s rodinou, ale i přesto můžeme pár minut v jednom dni věnovat bohulibé věci. Mnoho z nás nákupy stejně odsouvá na dobu pátečního podvečera či víkend, proto věnujme sobotu 23. listopadu právě nákupu nejen pro sebe, ale přispějme malým dárkem i těm, kteří si jej dovolit nemohou.

Potřebným můžeme věnovat nejen jídlo, ale také celou řadu drogistických produktů a hygienických prostředků, jako jsou mýdla, šampony, zubní pasty s kartáčky, prací prášky, přípravky na úklid a mytí nádobí, vlhčené ubrousky, toaletní papíry, plenky a výživu pro děti atd. Stačí přijít do našich rossmannských prodejen, nakoupit vybrané zboží a darovat ho do označené krabice s logem Sbírka potravin. Zboží poté poputuje skrze regionální potravinové banky do odběratelských neziskových organizací, které pomáhají opuštěným seniorům, bezdomovcům, matkám v azylových domech, rodinám v těžké životní situaci nebo lidem s tělesným či psychickým postižením.

Pomáhejte společně přímo v regionu, ve kterém žijete.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat