Kampaň Vraťte stromům korunu trhala rekordy

Marketingových akcí jsme v minulosti spustili opravdu dost a vymýšlíme stále nové. V loňském roce jsme se však blíže zaměřili právě na často diskutovanou oblast ekologie a ve spolupráci se společností Henkel divizí Beauty Care spustili zcela unikátní akci Vraťte stromům korunu. Společne jsme podpořili neziskovou organizaci Sázíme stromy, která pak díky získaným finančním prostredkům z prodeje výrobků Henkel mohla zasadit 226 vzrostlých stromů v 10 vybraných lokalitách po celé České republice.

Vzhledem k tomu, že náklad na výsadbu jednoho stromu činí 850 Kč, penežní výtěžek
z této kampaně tehdy nebyl tedy vůbec špatný. Jelikož patříme k firmám, kterým společenská odpovědnost není lhostejná, a v revitalizaci svého okolí vidíme dlouhodobý smysl, rozhodli jsme se se společností Henkel navázat na předchozí
skvělou spolupráci a pokusit se překonat loňskou hranici. Každý máme nějaké cíle a ty naše v tomto směru nebyly vůbec skromné. Na období od 17. 7. do 10. 9. 2017 jsme připravili druhý ročník akce Vraťte stromům korunu, naši zákazníci měli možnost zakoupit v kterékoli prodejně ROSSMANN výrobky značek Fa, Syoss, Vademecum, Palette, Taft, got2be, Ultime, Gliss Kur, Natural & Easy, Color Mask, Perfect Mousse ci Schauma,
1 Kč z každého prodaného kusu pak putovala do kasičky na výsadbu nových vzrostlých stromů v lokalitách, v jejichž okolí se naše prodejny nacházejí. Velmi si ceníme práce organizace Sázíme stromy, která se snaží obnovovat a vysazovat nové aleje stromů, remízky, doplňovat stromy do sadů a zkrášlovat všechna místa, kde to dává smysl. Do samotného sázení pak zapojuje děti, školy, rodiny, místní spolky i znevýhodněné občany. Peníze shání od firem a jednotlivců, kteří se rozhodnou podpořit zeleň ve svém okolí. Za celou dobu fungování tato organizace vysázela celkem již přes 4 000 stromů a keřů, do projektu zapojila více než 3 500 dobrovolníků. „Stromy stále ubývají. A přitom nám pomáhají s vodní a větrnou erozí, působí jako klimatizace v přehřátých městech, jsou úkrytem pro zvířata, vstřebávají prach, oxid uhličitý a další výfukové plyny a jsou nám tolik prospěšné. Naším cílem je inspirovat lidi kolem nás a další generace k sázení stromů tím, že vše děláme jednoduše a s upřímnou radostí,“ uvádí Martina Pavelková, zakladatelka organizace.

Kampaň proběhla nad naše očekávání. Dosáhli jsme úžasných výsledků a díky zákazníkům nasbírali prostředky na vysázení 367 stromů. Posledním dnem akce pro nás avšak projekt zdaleka neskončil. Následovala totiž ta nejdůležitější část – samotná výsadba stromů, která probíhala v říjnu a listopadu. Během těchto dvou měsíců dobrovolníci, složeni z řad zaměstnanců našich a společnosti Henkel, ale rovněž ze strany veřejnosti, obnovili zeleň pod vedením organizace Sázíme stromy na 16 místech v České republice v blízkosti prodejen ROSSMANN. A nebyly to žádné malé sazeničky – jednalo o již vzrostlé stromky, které jsou přirozené pro naši krajinu.

Věříme, že tato spolupráce pro nás nekončí. Je spíše takovým pomyslným výkopem pro nadcházející projekty, které pomohou zlepšit naše tak cenné životní prostředí.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat