Krásné já, krásný domov, krásná planeta

O svůj domov se musíme starat, stejně jako se staráme o sebe. Jelikož nyní trávíme doma mnohem více času než dříve, prozradíme vám několik chytrých tipů, jak obyčejné uklízení povýšit na beauty rituál s přesahem. Cílem je dosáhnout příjemného domova a udělat něco pro sebe i pro planetu, na které žijeme. Správně, uklízení prostě k životu patří a ruku na srdce, skoro nikoho to extra nebaví. Tak to pojďme změnit a skvěle si to užít!

Existuje spousta pohledů na terapii uklízením. Nyní vám představíme pár základních tipů, které můžete ihned vyzkoušet. Nejprve si na to vyhraďte čas. Nedávejte si ho příliš málo, ať se zbytečně nestresujete, ale ani hodně, ať to pěkně odsýpá a máte čas i na další aktivity, jako je čas s rodinou, přáteli, sport, nebo prostě jen relax na gauči. Pusťte si oblíbenou muziku, zapalte vonnou tyčinku a jde se na to.

Tentokrát se podíváme na koupelnu. To je místo, kde jste sami, relaxujete, smýváte ze sebe tíhu všedního dne a opět zde probouzíte svou krásu, aby zářila. A nyní koupelně trochu té péče vrátíme, aby vám opět dobře sloužila. A ať ten čas efektivně využijete, zkuste si u toho vyčistit i pleť a dát trochu péče svým vlasům. Naneste čisticí masku na obličej, nandejte latexové rukavice, ať si chráníte pokožku rukou a dejte se do úklidu.

Když se všechny plochy lesknou – kromě vany, tu si nechte nakonec, smyjte čisticí masku a nahraďte ji hydratační. Konečně přichází řada i na vlasy, těm naopak můžete dopřát například masku vyživující. Nyní je čas protřídit všechny produkty, které se ukrývají v zákoutích vaší koupelny. Poté si smyjte z vlasů vyživující masku, podle potřeby zapojte i šampon a kondicionér. No a potom už můžete umýt i vanu. Tak a je téměř hotovo. Ještě zbývá všechny prázdné lahvičky, flakonky, tuby a zapadlé krabičky vzít a vyhodit. Nevyhazujte je však do směsného odpadu. Právě teď můžete udělat něco krásného pro životní prostředí. Vše totiž můžete vytřídit a zrecyklovat.

U jednodruhových obalů je to jednoduché, papír, plast, sklo a případně kov. Ale co dělat, když je obal složený z více materiálů? Nebojte, i tak ho můžete dát do tříděného odpadu. Například nádobka gelu na holení Gillette Satin Care patří do šedého kontejneru na kov a víčko pak do žlutého na plasty. A stejně tak naložíte například se sprejem na vlasy Pantene. Jednodušší to pak máte se sprejem Aussie SOS na ochranu vlasů proti teplu, balzámem Aussie Volume nebo šampony či kondicionéry Herbal Essences, protože všechno patří do žlutého kontejneru na plast.

Pokud s tříděním začínáte, mrkněte na aplikaci „Kam s ním“, která vám poradí, kde je vaše nejbližší sběrné místo na tříděný odpad. Až se vrátíte z vynášení odpadků, můžete si užívat dobrý pocit nejen z čistého a voňavého domova, ale i z dobré věci.

 

Připraveno ve spolupráci s www.EKOKOM.cz a www.kamsnim.cz.

 

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat