Méně plastů, více krásy

Víte, že v roce 2018 zůstalo 43 % plastových obalů nezrecyklovaných? * Pojďme to společně změnit! Od března do srpna 2020 můžete do 10 vybraných prodejen ROSSMANN nosit prázdné plastové obaly od kosmetiky jakékoliv značky. My je v co nejvyšší možné míře zrecyklujeme a přeměníme v druhotnou surovinu, která může posloužit pro výrobu dalších užitečných produktů. Projekt probíhá v rámci programu udržitelnosti společnosti L’Oréal Sharing Beauty With All.

Ve vybraných prodejnách ROSSMANN najdete od 2. 3. do 31. 8. 2020 připravené sběrné boxy, do kterých můžete vhazovat například plastové obaly od šamponu, tělového mléka nebo pleťové vody. Jako poděkování od nás dostanete 20% slevu na jeden nezlevněný produkt značek L’Oréal Paris, Mixa nebo Garnier (vyjma dekorativní kosmetiky).

Co se s vrácenými obaly stane? My se postaráme o jejich recyklaci v co nejvyšší možné míře a o to, aby se v souladu s principy cirkulární ekonomiky stala z co největšího množství další surovina. Ta se může přeměnit v nový užitečný výrobek, který navrátí obaly zpět do oběhu.

V rámci projektu si už nyní můžete za cenu 99 Kč zakoupit květináč z recyklovaného plastu od českého výrobce Plastia, který skvěle funguje i jako praktický stojan na tužky. Výtěžek z jeho prodeje poputuje Nadačnímu fondu KlaPeto, který v Česku pomáhá handicapovaným dětem, jež potřebují příspěvky na rehabilitace a kompenzační a zdravotní pomůcky nehrazené zdravotními pojišťovnami.

Na projektu se podílí síť drogerií ROSSMANN a lídr na kosmetickém trhu, společnost L’Oréal Česká republika. Cílem je zrecyklovat co největší množství plastů a dát další život obalům, které by se jinak mohly stát odpadem.

Vybrané prodejny ROSSMANN:

 

* Zpráva o plnění cílů Plánu odpadového hospodářství České republiky za období 2017 - 2018 (2. Hodnotící zpráva) - MŽP ČR

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat