O vlásek krásnější a zdravější vlasy

Děláme to. A často. Někdy kvůli nevědomosti, jindy z nedostatku sebekontroly. Svým vlasům dáváme zabrat nevhodnými přípravky i nezdravou životosprávou. Zvlášť ty suché potom trpí a nedovolí nám být v takové pohodě, v jaké bychom být chtěly. Pojďme to společně změnit. Pojďme pečovat o sebe i své vlasy správně.

Suché vlasy? Nejdůležitější je prevence

Vítr, déšť, sluníčko. Tím vším naše vlasy trpí, i když my si třeba užíváme. V létě se vlasy vysušují a ani na podzim a v zimě jim studený vzduch a mráz zrovna neprospívají. Když k tomu přidáme „dobrovolné ničení“ fény, žehličkami a barvením, není divu, že toho mají naše vlasy někdy opravdu dost. A my pak hledáme pomoc v kadeřnických salonech, kde si je necháme ostříhat. Tak daleko to ale dojít nemusí. Stačí věnovat svým vlasům trochu péče. Obzvlášť v létě je pak naprostým základem dodržování pitného režimu. Nejlépe vlasům prospějete dostatkem čisté vody.

Jak tedy správně pečovat o suché a unavené vlasy, aby znovu rostly do krásy? Máme pro vás několik pravidel:

Pravidlo 1: Vyberte správný šampon

Už jen to, čím si vlasy myjete, udělá hodně. Pro poškozené a suché vlasy jsou vhodné např. šampony Pantene nebo Head & Shoulders.

Pravidlo 2: Mytím to nekončí

Šampon vlasy sice vyčistí, zbaví je mastnoty, špíny a odumřelých buněk, ale to je všechno. Až kondicionér je hydratuje, chrání před okolními vlivy a dodává jim lesk.

Pravidlo 3: Regenerujte

Aby se vlasy dostaly do své původní kondice, potřebují pomoc. Tu zaručí regenerační masky a vlasové kúry aplikované alespoň jednou týdně. Za zkoušku určitě stojí maska Repair Miracle od Aussie. Krásně voní a vašim vlasům vrátí ztracenou hebkost a vitalitu.

Jak ještě vlasům pomoci? Myslete na sebe!

Nezapomínejte, že jste to právě vy, kdo může ovlivnit kvalitu a zdraví svých vlasů. A to nejen hydratačními přípravky, ale také tím, že do svého jídelníčku zařadíte vlasům prospěšné potraviny.

Na závěr se společně podívejme na některé z nich.

Špenát

Někomu po něm rostou svaly, jiným zase vlasy. Obsahuje totiž spoustu výborných látek, díky kterým budou zdravější nejen ony, ale i pokožka vaší hlavy. Mezi ně patří třeba vitaminy A a C, železo, kyselina listová nebo beta-karoten.

Vlašské ořechy a mandle

Vaše kštice rozhodně ocení obsažené omega-3 mastné kyseliny, vitamin E a hlavně biotin. Jeho nedostatek může způsobit vypadávání vlasů.

Sladké brambory

Stejně jako špenát jsou bohaté na beta-karoten, který pro zdraví vlasů znamená opravdu hodně. Stačí ho tělu dodat a ono si ho již samo přemění na vitamin A. Díky němu budete mít žlázy v pokožce hlavy ve výborné kondici a ty automaticky zabrání vysychání vašich vlasů.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat

  • Sexuální pilíř vztahů

    Ač věřím, že by se o sexu mělo méně mluvit a více jej provozovat, rozhodla jsem se napsat na toto téma článek. Setkávám se totiž poměrně často s lidmi...

  • Nemoc jako informace

    Zkusme se na chvíli podívat na nemoc (ať už fyzickou, či psychickou) jako na něco, co nám má v životě pomoci. Podívejme se na ni jako na skutečnost, která nás má něco naučit, ...

  • Nepřemýšlej, vyraž!

    V době nekonečné nabídky zaručených tipů a receptů na život pro sebe hledáme jen to nejlepší. Týká se to i naší životosprávy. Neuspokojení střídáme různé školy a přístupy, pře...

  • SÍLA TĚLA A MYSLI: Mozek chce, abych se hýbal!

    Pravidelný pohyb a psychická vyladěnost. Nerozlučná dvojka. Nevím úplně přesně, co se v mém mozku v těch chvílích děje, ale mám vyzkoušené, že to fung...