Objevte krásu udržitelnosti

Péče o naši krásu je součástí každodenního rituálu. Je to důležitý moment, který věnujeme sami sobě. Vědomě dáváme naší pleti, vlasům a pokožce špetku lásky, aby byly krásné a my se cítili ve svém těle báječně. A co když můžeme během naší beauty chvilky trochu péče věnovat i životnímu prostředí? Nebojte, nemusíte rezignovat na své požadavky a potřeby, poradíme vám vychytávky, abyste krásní nebyli jen vy, ale i naše okolí. Protože pravá krása vychází zevnitř, tak jako naše činy.

Ráno začíná sprchou. A právě při osobní hygieně spotřebujeme nejvíce vody, je to obrovských 35 % z celkového objemu vody, který proteče denně naší domácností. A tady je určitě prostor pro úsporu. A ne ledajakou, pojďme spojit příjemné s užitečným. Ráno většina lidí klasicky nestíhá, proto neplýtvejme časem, ani vodou v koupelně. Jak na to? Zkuste se sprchovat studenou vodou. Že to zní bláznivě? Začátek možná nebude jednoduchý, ale brzy si zvyknete a určitě vás namotivují i skvělé benefity. Studená voda rozproudí krev ve vašem organismu, takže parádně nakopne váš metabolismus. Budete spalovat kalorie rychleji, tělo začne šlapat jako hodinky a samozřejmě posílíte i imunitu. Studená voda má mimo jiné blahodárné účinky také na pokožku, protože stahuje póry a pomáhá proti ranním otokům. Díky tomu budete krásní a svěží během chvíle. Takže abychom to shrnuli, během několika málo minut si dopřejete intenzivní wellness a ještě ušetříte spoustu litrů vody.

Šetrnost vám krásně hraje do noty

Zkuste si i vytvořit koupelnový playlist, který vám přehraje oblíbené písničky. Jeden song na sprchu, 3 minutky a hotovo. Další písnička pro čištění zubů a očistu pleti, další třeba na make-up a vlasový styling. Kromě toho, že vám oblíbené písničky okamžitě zlepší náladu, budete si i příjemnou formou hlídat čas, abyste se nikde nevědomě nezasekli a pak nemuseli stresovat. A víte, co je další super výhoda ranního playlistu? Sami začnete vypínat vodu ve chvílích, kdy ji nepotřebujete. Například když si čistíte zuby, nebo šamponujete vlasy. Protože přeci chcete poslouchat tóny své písně, ne klokot tekoucí vody. Udělejte si krásné a šetrné ráno, je to snadné.

 

Vaše koupelna jako oáza krásy

Obklopte se výrobky, na které se můžete spolehnout a dělají pro vaši krásu maximum. Nemá cenu svou koupelnu zahltit nepřeberným množstvím lahviček a flakonů, ve kterých se těžko orientujete. Vyberte si jich několik. Ty se stanou vašimi nejlepšími kamarádkami. Další užitečný nástroj, který vám třídění krásně ulehčí je portál a aplikace „Kam s ním“, která za vás najde nejbližší kontejnery na tříděný odpad ve vašem okolí. Buďte šetrně krásní.

 

Připraveno ve spolupráci s www.EKOKOM.cz a www.kamsnim.cz

 

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat