Osmým rokem pomáháme ohroženým dětem

Společnost ROSSMANN dokončuje přípravy osmého ročníku charitativní kampaně. Výtěžek z akce bude věnován na pomoc opuštěným dětem. Zapojte se i vy a svým nákupem pomozte vrátit úsměv dětem, které se ocitly v nelehké životní situaci.

Letošní ročník je výjimečný nejen tím, že se pokusíme překonat hranici 45 milionů korun darované dětem, které naší pomoc potřebují. Ale došlo i k menším úpravám a jemným korekcím samotné tváře kampaně. Vzhledem k tomu, že se nám za předchozí ročníky podařilo společnými silami vybrat částku 41 milionů korun, opouštíme od původního názvu 5.000.000 Kč pro dětský úsměv a název je pozměněn na Dejme úsměv dětem. Grafickou úpravou prošlo i logo kampaně, které odpovídá naší korporátní barvě. Vznikl vizuál, který je doplněn celebritami, jež naši kampaň podporují. Letošními patrony se stali Alice Bendová a Dominik Hašek. Zářijový týden zůstává, charitativní prodej proběhne letos od pondělí 11. do pátku 15. září ve všech prodejnách ROSSMANN.

Dětskou tváří je pro tento rok čtyřletá Viktorka. Svůj přechodný domov našla v Klokánku, který provozuje Fond ohroženýchdětí. Viktorka žije se svými čtyřmi sourozenci v Klokánku už třetím rokem. Koncem roku 2014 početnou rodinu matka opustila a otec zůstal s dětmi sám. Nezvládal péči o rodinu a požádal o pomoc Orgán sociálně právní ochrany dětí. Ten rozhodl o umístění dětí do Klokánku. Oba rodiče jsou v dnešní době ve výkonu trestu. Matka by měla opustit vězení koncem tohoto roku, a jakmile se rodinná situace stabilizuje, děti se vrátí zpět domů.

Finanční prostředky z 8. ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem  budou využity na následující účely:

  • Deset vybraných azylových domů pro matky s dětmi po celé ČR získá příspěvky v hodnotě 200.000 Kč na konkrétní vzdělávací programy.

  • 1.000.000 Kč věnujeme  Fondu ohrožených dětí na pokrytí letních táborů pro děti z Klokánků.

  • Částka 300.000 Kč bude použita na obnovu jednoho babyboxu, a to v nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně.

  • Částkou 600.000 Kč přispějeme na výcvik tří asistenčních pejsků pro handicapované děti.

  • Zbylé finanční prostředky věnujeme Nadaci Naše dítě na pokrytí individuálních žádostí sociálně slabých rodin, které pečují o handicapované děti.

Děkujeme za spolupráci na kampani a společnou pomoc ohroženým dětem.

 

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat