S jarním úklidem přichází svěží energie k vám domů

Máloco dodá tak povznášející pocit jako to, když si doma provedete generální neboli jarní úklid. Tak jako se příroda po vyčerpávající zimě probouzí opět k životu, stejný proces si zaslouží i váš milovaný domov. Vždyť je to místo, kde nyní trávíme opravdu hodně času, tak mu pojďme věnovat trochu lásky. Zaslouží si to.

Je dobré jednou za rok vzít každou věc, kterou vlastníme, do ruky a zjistit, jestli s námi bude i nadále, nebo je načase se s ní rozloučit a svůj prostor si tak vyčistit. Protože když se zbavujeme věcí, děláme si tak místo na to dobré, co nás potká v budoucnu. A budoucnost patří minimalismu. Jak v otázce věcí, tak v otázce úklidu. Opravdu geniální pomocník je lahev jaru. Umyjete jím samozřejmě nádobí, ale i podlahu, plochy a skříně. Prostě jedna šikovná lahvička – a máte vystaráno. Podle potřeby můžete použít koncentrovanou sílu anebo si jar naředit vodou a vyrobit si mýdlovou emulzi.

I když úklid nepatří mezi vaše oblíbené činnosti, je opravdu uspokojující se postavit doprostřed domova a vidět, jak je vše krásně čisté a voňavé. Pocit svěžesti a jara ve vzduchu pak můžete ještě podpořit osvěžovačem vzduchu Ambipur. Ten krásně provoní vzduch ve vašich pokojích, ale můžete ho použít i do skříní. A když se bavíme o svěží vůni, jednou za rok také není od věci vyprat veškeré přehozy z gauče, dekorativní polštářky a všechno ložní prádlo. Vyzkoušejte třeba prací prostředky Ariel, ať už ve variantě gelových kapslí na praní Ariel All-in-One PODs, nebo velkého balení tekutého Arielu. V kombinaci s vonnými perličkami na praní Lenor Unstoppables dosáhnete doma maximální vůně svěžího jara.

Nakonec nezapomeňte prázdné lahvičky dobře zrecyklovat. Lahev od Jaru patří do žlutého kontejneru na plast, stejně jako obal vonných perliček na praní Lenor Unstoppables. Do kontejneru na plast jsou určeny také celé obaly kapslí na praní Ariel, lahve na tekutý prací gel Ariel, a to aniž bychom je museli rozkládat na jednotlivé části. Kovový obal od vůně Ambipur naopak vytřídíte do šedého kontejneru na kov. Pokud si nejste jisti, kde se nacházejí nejbližší kontejnery na tříděný odpad ve vašem okolí, pomůže vám s tím skvělá aplikace Kam s ním.

A teď už se jen posaďte a vychutnejte si krásný moment ve vašem probuzeném jarním domově.

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat