Šetrná koupelna. Pánská záležitost?

Sice se někdy zdá, že ženy v koupelně tráví věky věků, ale ruku na srdce. I muži tam dokážou vydržet pěknou chvilku. Je to taková oáza klidu, kde vás nikdo neruší a kde můžete být chvíli jen sami sebou. Co takhle si dát novoroční předsevzetí, že si vezmete na starost, aby vaše koupelna byla místem šetrným k přírodě? Ukážeme vám, jak si pobyt v ní ještě zpříjemnit a zároveň trochu pomoct svému okolí.

Lahvičky, kam se podívám

Také vás při rozjímání v koupelně ruší neuvěřitelné množství všemožných lahviček a krabiček, které vaše každodenní útočiště mění v nepřátelské území? Obzvlášť po vánoční nadílce se koupelna často promění v kosmetické skladiště. Mnoho věcí navíc ani jednou nevyužijete a už dopředu to víte.

Ale jak se jich zbavit? Věnujte je někomu, komu se opravdu budou hodit. A co s prázdnými obaly? Podíváme se na často používané přípravky: například sprejový antiperspirant Gillette patří do šedého kontejneru ke kovům, pěna na holení Gillette také (v obou případech kromě víčka, které je plastové), lahvička vody po holení Old Spice After Shave do zeleného kontejneru na sklo a krabička od něj do modrého kontejneru k papíru. S roztříděním dalších produktů vám pomůže aplikace Kam s ním. Ta zároveň umí najít i kontejnery, které jsou vám nejblíž.

Tip: Jednou za měsíc se proměňte v třídicí četu a uvidíte, že vám v koupelně bude jako v ráji.

Škoda každé kapky, která padne vedle

Až budete příště relaxovat ve sprše, vaně nebo při holení, mrkněte se, jestli vám nekape voda z těsnění některé baterie. Možná bude stačit utažení, ale spíš to bude pravý čas na její výměnu. Sice to bude nějaký ten drobák stát, ale ve finále vám to peníze naopak ušetří (nebudete platit za zbytečně uniklou vodu) a zároveň pomůže chránit přírodu.

Rada na závěr: A nezapomeňte se otužovat! Chráníte tak své zdraví a šetříte vodu, která se pomalu, ale jistě stává nedostatkovým zbožím.

Připraveno ve spolupráci s www.EKOKOM.cz a www.kamsnim.cz

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat