TĚLO KŘEHKÉ JAKO MOTÝL

Posláním charitativní organizace DEBRA ČR je zvyšovat kvalitu života lidem trpícím tzv. nemocí motýlích křídel. Jedná se o doposud nevyléčitelné kožní onemocnění. Kůže pacientů je křehoučká a velmi náchylná k poškození – tak, jako křídla motýlů.

Víme, že boj s touto nemocí nelze úplně vyhrát, ale dá se alespoň zmírnit její projev a zpříjemnit pacientům jejich životní cestu. My jsme se rozhodli do tohoto boje zapojit také. Proto jsme loni zahájili naši spolupráci s organizací DEBRA. V našich prodejnách bylo možné zakoupit Charitativní kalendář DEBRA, v němž bylo na fotografiích Lucie Robinson zachyceno 12 známých osobností. Patronkou tohoto projektu byla herečka Jitka Čvančarová.

Pacienty letos zastupovala 10letá Makulka a do projektu se zapojili:
zleva Bára Nesvadbová, Ben Cristovao, Aňa Geislerová, Tereza Voříšková, Lukáš „Musa“ Musil, Lucie Vondráčková, Adéla Pollertová, Simona Krainová, Dan Bárta, Dara Rolins, Terezie Kovalová a Radek Jaroš.
Kalendář plný emocí byl krásným vánočním i novoročním dárkem a do konce ledna, kdy byl zákazníkům na prodejnách k dispozici, se jej prodalo více než 500 ks. Slavnostní předání šeku s vybranou částkou 300 000 Kč proběhlo letos na centrále společnosti. Z rukou jednatele ROSSMANN jej převzala koordinátorka projektu 12plus12 organizace DEBRA ČR, Magda Hrudková. „Děkujeme vám všem a velice si vážíme práce, kterou jste této akci věnovali. Spolupráci se společností ROSSMANN byla skvělá a je úžasné, že se za tak krátkou dobu podařilo vybrat tolik peněz. Naším primárním cílem je šíření osvěty o této nemoci, ale stejně důležitá je i finanční podpora, která je pro efektivní pomoc pacientům zásadní,“ uvedla Magda Hrudková.

My vám už nyní můžeme sdělit, že touto podporou naše spolupráce s DEBRA ČR nekončí. Naše plánovaná charitativní akce bude letos taktéž zaměřena na zkvalitnění života motýlků a jejich rodičů.

 

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat