Tvrdý sám k sobě, jemný k přírodě

To zní jako to pravé novoroční předsevzetí! A věděli jste, že muži, kteří se starají o přírodu, jsou prokazatelně mnohem přitažlivější pro své okolí? Víc argumentů už snad není potřeba. Ukážeme vám, jak být při návštěvě koupelny šetrný k životnímu prostředí, posílit své tělo a zároveň minimalizovat čas v ní strávený.

Otužovat, otužovat, otužovat

Rychlá sprcha oproti koupeli ušetří až dvě třetiny vody. Když bude ještě navíc studená, neztratíte cenný čas a peníze jejím zdlouhavým odpouštěním. Otužování má také nesporné přínosy pro vaše tělo - posiluje imunitu, zvyšuje vytrvalost, zrychluje metabolismus (to je po vánočním hodování obzvlášť potřeba) a zlepšuje psychickou odolnost. Takže švihem do ledové sprchy a pak se zahřát pár sériemi kliků a dřepů. Lepší start dne snad neexistuje.

Tip: Abyste ze začátku v té ledárně moc netrpěli, pusťte si nějakou hudební pecku. Pokud zvládáte multitasking, zpívat si můžete třeba do zubního kartáčku. Zároveň si tak odbudete další koupelnovou činnost a ušetříte další litry vody.

Nebuďte hamoun

Po Vánocích se vám jistě v koupelně nahromadily mraky sprchových gelů, šamponů, deodorantů a pěn na holení. Babičky, maminky a tetičky si to prostě nemohou odpustit, ale vy ano. Zkuste je rozdat těm, kteří je opravdu potřebují, a nechat si jen pár produktů, které pravidelně používáte. Pokud si nevíte rady, kam s prázdnými obaly, vyzkoušejte aplikaci Kam s ním.

Tip: I ve vaší koupelně většinu místa pravděpodobně zabírají všemožní zkrášlovací pomocníci vaší polovičky, ale vybojujte si svou poličku! Díky ní budete mít přehled o tom, co skutečně potřebujete, a nebudete zbytečně hromadit neužitečný odpad.

 

Cestou necestou

Máte své osvědčené prodejny, kde rádi nakupujete? Pak si do nich při každé možné příležitosti zajděte pro své oblíbené kosmetické produkty pěšky. Chůze je totiž pro naše tělo ten nejpřirozenější pohyb. Uděláte tak něco pro své zdraví a zároveň ulehčíte našemu ovzduší od zplodin z automobilů.

Tip: Pusťte si cestou do sluchátek svoji oblíbenou hudbu. Tím dáte odpočinout i své mysli.

Tak vzhůru k zdravějšímu tělu i přírodě!

Připraveno ve spolupráci s www.EKOKOM.cz a www.kamsnim.cz

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat