Třetí ročník kampaně Vraťte stromům korunu je tu!

O stromech naleznete spoustu mouder, mluví se o nich v mnoha příslovích, dokonce se jejich kresba používá pro výklad osobnosti. Zeptali jsme se sami sebe - co pro nás znamenají stromy? Poskytují útočiště nejen zvířatům, ale i nám.

V dnešní hektické době je procházka do přírody balzámem na naši vystresovanou duši. Pohled do koruny stromů v nás evokuje nejen určité spojení divokosti, ale především konejšivou náruč matky přírody. Ne nadarmo se říká, že zelená uklidňuje. Jejich existenci bereme jako samozřejmou a málokdo si jejich důležitost skutečně uvědomuje. Stromy výrazně přispívají ke zlepšení životního prostředí, ochlazují města, zmírňují teplotní rozdíly vzduchu, zamezují erozi půdy, zvyšují lukrativnost pozemků. Ale čím dál tím více konglomerátů chápe problematiku úbytku pralesů a vůbec zeleně kolem nás. Věnuje jí proto i mnohem více své pozornosti. Ani my nejsme výjimkou. Jsme si moc dobře vědomi častého mizení parků, které ustupují výstavbě nových výškových budov, rozlehlých luk, kde nově vznikají rychlostní silnice apod.Proto i letos (již potřetí) budeme pokračovat ve skvělé spolupráci se společností Henkel divizí Beauty Care a opět spustíme naši unikátní akci Vraťte stromům korunu. Společně podpoříme neziskovou organizaci Sázíme stromy, která pak díky získaným finančním prostředkům z prodeje výrobků Henkel zasadí vzrostlé stromy v předem vybraných lokalitách po celé České republice. V předchozích dvou ročnících se nám podařilo vybrat peníze na výsadbu 593 vzrostlých stromů a keřů. Jelikož nám společenská odpovědnost není lhostejná a v revitalizaci svého okolí vidíme dlouhodobý smysl, v období od 4. 7. do 28. 8. budou mít naši zákazníci opět možnost zakoupit v těchto letních měsících v kterékoli prodejně ROSSMANN výrobky značek Fa, Syoss, Vademecum, Palette, Taft, got2be, Ultime, Gliss Kur, Natural & Easy, Color Mask, Perfect Mousse, Barnängen či Schauma a my pak z každého prodaného kusu věnujeme 1 Kč do kasičky na výsadbu nových vzrostlých stromů v lokalitách, v jejichž okolí se naše prodejny nacházejí. Rádi bychom jich letos vysadili minimálně 380. Náklad na výsadbu jednoho stromku činí 850 Kč, takže naše cíle nejsou rozhodně malé.

Děkujeme předem všem za pomoc při přípravě a realizaci této akce. Budeme rádi, pokud i vy drobným nákupem vybraných výrobků přispějete a inspirujete své okolí k obnově přírody.

 

  • sdílejte
  • 0

Mohlo by vás také zajímat